Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 7 İlde 82 HDP'li İçin Gözaltı Kararı

TAKİP ET

2014 yılında Ayn el-Arab için düzenlenen eylemlerdeki rolü nedeniyle aralarında eski vekiller Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen'in de bulunduğu 82 HDP'li için gözaltı kararı çıktı. 7 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-9 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Kürtçülerin "Kobani direnişi" adıyla andığı eylemlerle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Halihazırda ilgili davada eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da tutuklu bulunuyor. Bugün sabaha karşı 7 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan isimler arasında Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekilleri Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan ile aktif görevi de bulunan birçok MYK veya Kadın Meclisi üyesi isim de var.

Ayhan Bilgen Nazmi Gür Ayla Akat Ata Emine Ayna Sırrı Süreyya Önder Altan Tan kobani eylemleri hdp gözaltı kararı 5-9 ekim olayları selahattin demirtaş figen yüksekdağ