Ankara'da İlk ve Orta Dereceli Okullar Tatil Edildi

TAKİP ET

Ankara'da fırtına bekleniyor.

Hafta başından bu yana kuvvetli rüzgarla birlikte gelen sağanak yağış ve yağışın getirdiği sel, taşkın, su baskını gibi olumsuzluklarla karşı karşıya olan Ankara'da yarın da yağış bekleniyor.

Ankara Valiliği, yarın (13 Haziran) il genelinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatlii ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Ankara'da meydana gelen sel felaketinde 2 kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı. Şiddetli fırtına ve yağış sebebiyle evlerin çatısı uçmuştu. Sel ile birlikte üst üste meydana gelen kazalar, Ankaralı için hayatı durma noktasına getirmişti.

ankara ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi vasip şahin fırtına sağanak yağış