Ankara'da İYİ Parti-CHP İş Birliği İçin Taslak Hazırlandı mı: İYİ Partili Yetkili Olayın İç Yüzünü TamgaTürk'e Anlattı

TAKİP ET

İYİ Parti'de şu anda istifa etmiş olan bazı isimler Akşener'in haberi olmadan 17 ilçede CHP'den aday olup kazandıktan sonra İYİ Parti'ye geçme planı yaptı.

İYİ Parti'nin seçimlere hür ve müstakil gideceğini açıklamasından sonra CHP'den gelen taarruzlar ve İYİ Parti içerisinde belediyelerle ilişkisi olanların istifa etmesi gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Uşak'ta yaptığı konuşmada 3-6 Mart sürecinde Cumhurbaşkanlığı Adaylığı çağrısı yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almış ve "korktular" demişti. 

Bunun üzerine bugün gazetecilere konuşan Yavaş, Ankara'da Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinde iş birliği için için bir taslak hazırlandığını ileri sürdü. İYİ Parti'de istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan, Yavaş'ın açıklamasını paylaşarak "Akşener’in savaş kabul ediyorum dediği Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı olayının Meral hanımın bilgisi dahilinde olduğunu açıkladı: "Her şey bilgisi dahilinde olmuştur. Bizden taslak istedi, taslak verdik." Ne oldu şimdi ! Hani haberiniz yoktu !" dedi. 

TamgaTürk'e konuşan bir yetkili olayın iç yüzünü anlattı. Aktarılana göre bu ilçeler için şu anda İYİ Parti'den istifa etmiş olan bir isim Meral Akşener'e gelerek bir taslak hazırlamak istediklerini belirtiyor. Akşener'in taslak konusunda onayı üzerine bu taslak hazırlanıyor.

Ancak bu isim ve çevresindekilerin Akşener'in haberi olmadan 17 ilçede CHP'den aday olup kazandıktan sonra İYİ Parti'ye geçme planı yaptığı belirtiliyor. Söz konusu planı duyan İYİ Partili yetkililerin ise bu isimlere "dalga mı geçiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdiği belirtildi. 

Daha sonra inisiyatif alarak bu taslağı hazırlayan isim ise İYİ Parti'den istifa etti. 

 

iyi parti Ankara Büyükşehir Belediyesi ankara mansur yavaş chpli iyi part chp iş birliği