Ankara'da Planlı-Plansız Su Kesintileri Vatandaşı İllallah Ettirdi

TAKİP ET

2022 yılında Türk başkenti Ankara'da, vatandaşlar temel bir insan hakkı olan suya ulaşımda güçlük yaşıyor. Şehrin farklı noktalarında planlı ya da plansız şekilde yaşanan su kesintileri vatandaşı illallah ettirdi.

Başkent Ankara, 2022 yılında halen planlı ya da plansız su kesintileriyle karşı karşıya. 

Ankara'nın muhtelif ilçelerinden TamgaTürk'e açıklamalarda bulunan vatandaşlar, evlerinde olur olmaz saatlerde su kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını, sorunlarını bildirmek için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (ASKİ) aradıklarında kimsenin yardımcı olmadığını belirtiyor. 

Çankaya ilçesinin Cebeci Mahallesi'nden bir yurttaş, sürekli yaşanan su kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Çamaşır makinesini çalıştırdığı sırada su kesintisi yaşandığını belirten vatandaş, su kesintisini ASKİ'nin resmi sitesinden kontrol ettiğini, fakat listede yer alan çalışma bitiş saatinin çoktan geçmesine rağmen sularının halen gelmediğini belirtiyor.

Pursaklar ilçesinden bir vatandaş ise günaşırı olarak suların kesildiğinden dert yanıyor. Keçiören ve Eryaman ilçelerinde yaşayan vatandaşlarla da görüştüğümüzde aynı sorunu sürekli olarak yaşadıklarını ifade etti.

ankara planlı plansız kesinti su kesintileriyle vatandaş kesintileri illallah ettirdi aski