Ankara'da 'Soykırım Devam Ederken Uygur Dili ve Medeniyetini Koruma' Konferansı Düzenlendi: Türk Halkları Türkistan Bölgesinde Ciddi Yaptırımlara ve Soykırıma Maruz Kalıyor

TAKİP ET

Ankara'da Uygur Akademisi'nin organizatörlüğünde 'Soykırım Devam Ederken Uygur Dili ve Medeniyetini Koruma konferansı' düzenlendi.

Ankara’da Uygur Akademisi’nin organizatörlüğünde “Soykırım Devam Ederken Uygur Dili ve Medeniyetini Koruma konferansı” düzenlendi. 

Konferansa başta Dünya Uygur Hareketi İcra Direktörü Rushan Abbas, Dünya Uygur Kurultayı Vakfı Başkanı Abdurreşit Abdülhamit olmak üzere Türkiye’den ve dünyadan birçok davetli katıldı. 

Türkiye’den konferansa Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Melik Aktaş katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Uygur Akademisi Başkanı Dr. Rishat Abbas, “Bildiğiniz üzere Çin hükümeti süregelen bir soykırım devam ettirmekte, Türk halkları Türkistan bölgesinde ciddi yaptırımlara ve soykırıma maruz kalıyor. Bizim dilimizi ve kültürümüzü yok etmek istiyorlar. Buradaki soykırıma baktığımız zaman bir arada bulunmak ve dilimizi korumak aynı zamanda ahlaki bir görevdir. Bugün Uygur Soykırımı’ndan bahsetmek istiyoruz. Buradaki sistematik yok etme kampanyalarından bahsedeceğiz, bizi ortadan kaldırmak için ne yaptıklarından bahsedeceğiz. Aynı zamanda Uygur dili ve kültürünü korumak için neler yapılabilir bunlardan bahsedeceğiz. İşbirliğinin artması için neler yapılabilir bundan bahsedeceğiz.” dedi.

Oturumlar ve katılımcılar ise şöyle: 

doğu türkistan uygur dili uygur medeniyetini soykırım uygur soykırımı rishat abbas rushan abbas