Ankara'da Yaralı Bulunan 4 Bozkurt Yavrusu Bir Ay Süren Özel Bakımla Kurtarıldı

TAKİP ET

Başkentte yaralı halde bulunan ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayvanları Birimi'nde 1 ay özel bir bakım altında tutulan 4 bozkurt yavrusu kurtarıldı.

Yaklaşık bir ay önce Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri bitkin ve yaralı vaziyette 4 bozkurt yavrusu buldu.

Ekipler tarafından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayvanları Birimine getirilen 3 aylık bozkurtlar özel bir bakım altına alındı.

Fakültenin yaban hayvanlarıyla ilgili uzun yıllara dayanan bir birikimi olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayvanları Birimi Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, yavruların annelerinin bir türlü bulunamadığını belirttiği açıklamasında "Hayatını kaybetmiş olabilir. Geldiklerinde oldukça güçten düşmüşlerdi. Burada onlara bir alan tahsis ettik, gerekli tedavilere başladık, bakımlarını yaptık. Şu an bakım ve rehabilitasyon süreçlerimiz devam ediyor" dedi.

Bozkurt yavrularını tamamen iyileşene ve doğaya bırakılacakları güne kadar 7-8 ay daha koruma altında tutacaklarını belirten Ergin, "Çünkü yabani hayatı bilmedikleri için avlanma güdüleri eksik oluyor. Bu da hayati risk demek. O yüzden bu süreci Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yürüteceğiz. Ekiplerin de yardımıyla yerleşim yerlerinden uzakta, onlara en uygun yerlerde yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ankara yaralı bulunan 4 bozkurt yavrusu bir ay süren özel bakımla kurtarıldı irem ergin ankara üniversitesi