Ankara Kahveciler Odası Başkanı: Olağanüstü Bunalımdayız

TAKİP ET

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İzmir'de intihar eden kahvehane işletmecisi Nuri Çengeloğlu'nun yaşadıklarına tepki göstererek kahveci esnafının olağanüstü bir bunalımda olduğunu söyledi.

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İzmir’de intihar eden kahvehane işletmecisi Nuri Çengeloğlu'nun ardından açıklama yaptı.

İsa Güven, Çengeloğlu'nun yaşadıklarına ve yaşatılanlara tepki göstererek “Bir yıldır evimize ekmek parası götüremiyoruz. Biz ‘Bunalımdayız’ dedikçe, ne hikmetse bizim kahvehanelerimizi açmıyorsunuz. Bu vaka sadece kahvecilerden bulaşmıyor. Bu beşinci intiharımız” şeklinde konuştu.

İzmir’de "Dayanacak gücüm kalmadı" notu bırakarak intihar eden kahvehane işletmecisi Nuri Çengeloğlu'nu hatırlattığı konuşmada Güven, "Dün olağanüstü bir sonuçla karşı karşıya geldik. Bir yıldır açılmayan kahveci esnafımız işleri nedeniyle olağanüstü bunaldı. İzmir'de 30 yıldır kahvecilik yapan Nuri Çengeloğlu intihar ederek hayatına son verdi. Tüm teşkilatımızın başı sağolsun. Olağanüstü bunalımdayız. Buradan tüm siyasi parti genel başkanlarına ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, bir yıldır evimize ekmek parası götüremiyoruz. Biz ‘Bunalımdayız’ dedikçe, ne hikmetse bizim kahvehanelerimizi açmıyorsunuz. Bu vaka sadece kahvecilerden bulaşmıyor. Bu beşinci intiharımız. Bizim kahvehanelerimizi açın evimize ekmek parası götürelim. Kahvehanelerimiz açık ama tavla, okey oyunları oynanmadığı müddetçe müşteri gelmiyor. Yazıktır, günahtır. Bıçak kemiğe dayandı” ifadelerini kullandı.

izmir nuri çengeloğlu intihar kahveci esnaf dayanamıyoruz bunalım olağanüstü bıçak kemiğe dayandı açıklama kahveciler odası başkanı ve esnaf odası başkanı isa güven