Ankara Kulübü Derneği'nden 29 Ekim Özel Konseri

TAKİP ET

Başkentin en köklü derneklerinden Ankara Kulübü Derneği, Cumhuriyet Bayramı'nda 29 Ekim Özel Konseri düzenliyor. Derneğin kuruluşu olan Kızılcagün TV'den canlı yayınlanacak konserde Atatürk'ün en sevdiği şarkılar seslendirilecek.

Türk milleti büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının armağanı olan ve İstiklal Mücadelesinde elde ettiği zaferi taçlandıran Cumhuriyet'ini, ilanının 97. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla kutluyor.

Kutlamalar kapsamında başkentin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ankara Kulübü Derneği de 29 Ekim Özel Konseri düzenleyeceğini duyurdu. Konser, derneğin kuruluşu olan Kızılcagün TV üzerinden saat 20.00 itibariyle canlı yayınlanacak.

Konserde opera sanatçıları soprano Seza Kırgız, bariton Emre Uluocak, ses sanatçısı bağlama üstadı Zeynel Sönmez, Karadeniz türküleri üstadı Nurettin Gürdal, ses sanatçısı udi Gökhan Gül, gitarist Kürşad Eğitmenoğlu ve akordion sanatçısı Hakan Ünal katılarak, Salih Köksal’ın yönetmenliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği türküler seslendirilecek.

Ankara Kulübü Derneği, Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile 27 Aralık 1919 Kızılcagün’de Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan ve o günden bu güne Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan Seğmen geleneğini yaşatabilmek, Başkent Ankara’nın sanat ve kültür dünyasını zenginleştirmek amacı ile 1932 yılında kurulmuştur.

ankara kulübü derneği 29 ekim konseri cumhuriyet bayramı atatürk'ün sevdiği türküler