Ankara Metrolarında Klasik Müzik Çalacak

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Metrosu'nda klasik müzik çalınması kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve EGO Genel Müdürlüğü işbirliği ile Ankara Metrosu'nda klasik müzik çalınması kararı aldı.

Klasik müzik uygulaması ilk etapta pilot olarak seçilen Kızılay-Koru hattında hayata geçirildi. Klasik müzik yayınını aşama aşama tüm metro istasyonlarında uygulamayı düşündüklerini belirten EGO Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurtalp Erdoğdu, şu bilgileri verdi:

“Bizim öncelikli amacımız vatandaşlarımızın güvenli, hızlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlamak. Tüm çalışmalarımızı bu bilinçle gece gündüz sürdürüyoruz. Bunun dışında yolcularımızın istasyonlarda transferi sırasında günün yorgunluğuna ve stresine iyi gelebilecek bir takım çalışmalar yapmak istedik.  Bunun için iyileştirici özelliği bilimsel olarak da kanıtlanmış olan müziği düşündük. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortak bir çalışma sonucunda istasyonlarımızda müzik yayını uygulaması başlattık. Uygulamayı ilk etapta Kızılay-Koru hattımızda başlattık. Giderek de bu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın sosyal medya kanalları ve Başkent 153 üzerinden ileteceği görüşleri de bizim için çok değerli.”

ankara metrosu klasik müzik ankara büyükşehir belediyesi metro metroda müzik