Ankara Sanayi Odası Başkanı: Acilen Göç Bakanlığı Kurulmalı

TAKİP ET

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "Ülkenin bir göç politikası olmalı. Türkiye'nin acilen bir Göç Bakanlığı kurması lazım. Bu, çok geç kalınmış bir olay. En fazla sığınmacı Türkiye'de fakat bizim Göç Bakanlığımız yok" dedi.

ASO Hasan Altun Konağı'nda gazetecilerle sohbet toplantısında açıklamlarda bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ASO olarak ara elemanları, "uygulayıcı kadrolar" olarak tanımladıklarını anlatan Ardıç, her alanda çok sayıda ara elemana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

"Ara Eleman Bulamıyoruz"

Ankara sanayisi olarak personel sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Ardıç, "Düşünün, Kazan'daki camiden personel aradığımıza dair anons yaptırıyoruz ama anonsa hiç kimse gelmiyor. Asgarin ücretin üstünde ücret verdiğimiz halde yine de eleman bulmakta zorlanıyoruz." diye konuştu.

"Göç Bakanlığı Kurulmalı"

Ardıç, Ankara'da çok görülmese de Türkiye'nin birçok bölgesinde ciddi oranlarda Suriyeli işçi çalıştırıldığına dikkati çekti.

Suriyelilerin ülkelerine gönderilmeleri halinde, sanayide çok büyük sıkıntılar yaşanacağını iddia eden Ardıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkenin bir göç politikası olmalı. Türkiye'nin acilen bir Göç Bakanlığı kurması lazım. Bu, çok geç kalınmış bir olay. En fazla sığınmacı Türkiye'de fakat bizim Göç Bakanlığımız yok. Ama bizden daha az sığınmacı olan diğer ülkelerin ilgili bakanlığı var. Bir göç politikanız olursa hepsini kayıt altına alırsınız."

Ardıç, ayrıca ülkedeki eğitim politikalarının mutlaka tekrar gözden geçirilmesinin önemine işaret ederek özellikle mesleki eğitime tekrar ağırlık verilmesi çağrısında bulundu.

Kadın istihdamına da değinen Ardıç, OSB'lere kreş yaparak bu konuda oranı yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Kadınların iş hayatına katılamama sebeplerinden birinin de bakılması gereken yaşlılar olduğunu dile getiren Ardıç, bu konuda yeni bir proje geliştirdiklerini bildirdi.

göç bakanlığı ankara sanayi odası seyit ardıç göç suriyeliler paylaşımı Suriyeliler suriyeli suriyeli işçi