Ankara Şehir Hastanesi'nde Çin'den Gelen Çin Virüsü Aşısı Denenmeye Başlandı

TAKİP ET

Türkiye'ye Çin'den gelen Çin Virüsü aşısının gönüllüler üzerindeki denemelerine Ankara Şehir Hastanesi'nde de başlandı.

Ankara Şehir Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Rahmet Güner, Covid-19’a karşı üretilmiş inaktif Sars-Cov2 aşısının hastanedeki ilk uygulamasının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yakın gelecekte yerli aşının da uygulama imkânı olacağını umduklarını söyleyen Güner, aşının Çin’de 100 bin, Brezilya’da 7 bin, Endonezya’da ise bin 500 doz yapıldığını aktardı.

Gönüllülük Esasıyla Yapılacak

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel'in de gönüllü olarak denediği Çin Virüsü aşısı tamamen gönüllülük esasıyla yapılacak. Çin'den gelen aşının Türkiye'de 13 bin kişiye uygulanması planlanıyor.

Hacettepe, Kocaeli ve İstanbul Üniversitesi'nin Ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde Denendi

Geçtiğimiz günlerde yerli aşının hayvan deneyleri tamamlanmıştı. Türkiye aynı zamanda farklı ülkelerde üretilen ve insan denemelerinde Faz-3 seviyesine gelmiş aşıların klinik çalışmalarına katılıyor. Çin menşeli aşının Hacettepe, Kocaeli ve İstanbul üniversitesinde başlayan denemelerine, Ankara Şehir Hastanesi de eklendi.

çin virüsü ankara şehir hastanesinde denendi çin virüsü gönüllük esasıyla denenecek ankara şehir hastanesi koronavirüs aşısı başhekim de denedi