Ankara Şehir Hastanesi'nde Pandemi Bölümü Sayısı 2'ye Yükseltildi

TAKİP ET

Koronavirüs vakalarının hızla yükseldiği Ankara'da Şehir Hastanesi pandemi bölümü sayısı artırılırken yoğun bakım yatak sayısı da 400'ün üzerine çıkarıldı.

Koronavirüs tedavisinin verildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde genel hastane binasından sonra nöroloji-ortopedi hastanesi binasında da pandemi bölümü oluşturuldu. Pandemi bölümünün 2'ye çıkarıldığı hastanede yoğun bakım yatak sayısı da 400'ün üzerine çıkarıldı.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, ''Ankara'nın piki geliyor. Muhtemeldir ki İstanbul'un gördüğü rakamları biz Ankara'da da görebiliriz. Şu anda artış devam ediyor. Türkiye'deki genel rakamlara uyumlu olarak Ankara'daki rakamlarda da artış devam ediyor. Biz de Ankara Şehir Hastanesi pandemi planına uygun olarak alanlarımızı Covid-19 ağırlıklı olarak organize ediyoruz. Rakamlar arttıkça ilk olarak genel hastanede pandemi bölümünün tamamını kullanmaya başladık. Bu hafta itibarıyla da nöroloji-ortopedi hastanesi kulesinde pandemi bölümü oluşturuyoruz. Nöroloji-ortopedi hastanemizle de birlikte şu anda Covid-19'a ayırdığımız yatak sayısı 400'e ulaşmış olacak. Bu iki kulemizde 400'ün üzerinde yoğun bakım yatağımız var. Kapasiteyi artırma imkanımız var. İmkan dahilinde bunu artırırız. İhtiyaç olmamasını diliyoruz ama ihtiyaç olduğu takdirde daha evvel olduğu gibi Ankara'nın ve Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak adına gerekli fedakarlığı yapacağız" diyerek Ankara pikinin yaklaştığını duyurdu.

 

ankara şehir hastanesi 2 bölüm pandemi 400 yoğun bakım yatak aziz ahmet surel