Ankara Tabip Odası Başkanı: Hasta Seçmek Zorundayız

TAKİP ET

Çin virüsü vaka sayısında İstanbul'u geride bırakan Ankara'nın Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, doktorların hasta seçmek zorunda kaldığını ifade etti.

Ankara Türkiye'de en fazla Çin virüsü vaka sayısına sahip olan şehir konumunda, Ankara'da vaka sayısı artmaya devam ederken Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, hastanelerdeki yoğunluk sebebiyle doktorların hasta seçmek zorunda kaldığını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Ali Karakoç, “Sağlık çalışanları yoğunluktan endişeli, hasta seçmek zorunda kalıyoruz. Geçenlerde bir TBMM çalışanını evde tedavi sırasında kaybettik. Böyle olayların yaşanmasından kaygı duyuyoruz” dedi. Kapatılan devlet hastanelerinin bir an önce açılması için çağrı yapan Karakoç, uygun koşullar oluşturulsa yurtların da karantina için kullanılabileceğini söyledi.

İlaç Sıkıntısı da Var

Hastane kapasitesinin yanında Ankara'da ilaç bulma sıkıntısı olduğunu da belirten Karakoç, “Ankara’da bir ilaç sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim. Testi pozitif olan, 3-4 günlük gecikmeyle ilaca ulaşan insanlar var” ifadelerini kullandı. 

 

 

ali karakoç ankara tabip odası başkanı çin virüsü