Ankara Tabip Odası: Ek Ödemelerde Performans Şartı Kabul Edilemez

TAKİP ET

Ankara Tabip Odası (ATO) Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına verilecek ek ödemelerin performansa bağlanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 'Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle yapılacak olan ek ödemenin salgın  nedeniyle takip edilen kayıtlı kişi sayısına göre performansa bağlandığı bildirildi. Bunun üzerine Ankara Tabip Odası (ATO) performansa dayalı olan her türlü ödemenin kabul edilemeyeceğini belirterek açıklama yaptı.

“Ödeme yapılacaksa maaşa yansıyan peformasa dayalı olmayan bir ödeme yapılmalıdır. Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışma barışını bozan sadece tavan ücretlerinin açıklandığı bu düzenleme kabul edilemez. Aile Sağlığı Merkezi'nde COVID-19  ile mücadele bir ekip işidir. Bu ekip temizlik personeli, yardımcı sağlık personeli, hemşire, ebe ve aile hekiminden oluşur. Ödeme yapılacaksa tüm ASM çalışanlarını kapsayacak şekilde adaletli bir ödeme şeklinde olmalıdır. Yönetmelik ile birlikte COVID-19 nedeniyle rapor almak zorunda olan aile sağlığı merkezi çalışanlarının ücret kaybına uğratılması ayıbı sona ermiştir. Ancak bu düzenleme ‘bakanlıkça ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanmış olması veya yakalanma riski taşıması’ durumu ile kısıtlanmıştır. Bu kısıtlama kaldırılarak tüm sağlık raporları ve izinler için geçerli hale getirilmeli ve COVID-19 nedeniyle ücret kaybı yaşamış olan tüm sağlık çalışanlarına geriye dönük ödeme yapılmalıdır”

ankara tabip odası sağlık bakanlığı ek ödemler performansa dayalı olacak ato sağlık çalışanlarına ek ödeme ato kabul edilemez dedi