Ankara Valiliği: Altındağ'da Meydana Gelen Olaylar Vatandaşlarımızın Soğukkanlığıyla Sona Ermiştir

TAKİP ET

Ankara Valiliği, Suriyelilerin 2 Türk gencini bıçaklaması üzerine Altındağ'da başlayan olayların sona erdiğini açıkladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda Suriyeli bir grup 2 Türk gencini bıçaklamış, Ali Yasin Güler adlı gencimiz yaralanırken 18 yaşındaki Emirhan Yalçın adlı Türk genci yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından Battalgazi Mahallesi'nde Türk vatandaşları ayağa kalkmış ve Suriyelilerin bulunduğu sokaklara yürümek istemişti.

Emirhan Yalçın'ın ölüm haberinin alınmasının ardından Battalgazi Mahallesi'nde Türkler yeniden toplandı. Polis vatandaşlara dağılmasına yönelik uyarılar yapmasına rağmen vatandaşlar dağılmadı. Suriyelilere ait bazı dükkanlara saldırıldığı ve bu dükkanların kulanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Battalgazi Mahallesi'nden gelen son görüntülerde Suriyelilere ait dükkanlara, evlere ve araçlara yönelik saldırıların sürdüğü görüldü. 

Olayların yaşandığı Önder Mahallesi'nin girişinde vatandaşların lastikleri yaktığı ve giriş çıkışları engellediği öğrenilmiş, bunun yanında eylemciler Suriyelilerin ülkelerine gitmesine yönelik küfür içerikli sloganlar atılmıştı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" ifadeleri kullanıldı.

Ankara Valiliği Altındağ'da Meydana Gelen Olaylar Vatandaşlarımızın Soğukkanlığıyla Sona Ermiştir