Ankara'da Bir Din Kültürü Öğretmeni Derste Alevilere Hakaret Etti

TAKİP ET

Mamak'ta bulunan Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda bir öğretmen Alevilere hakaret etti.

Yol Haber'in gazeteci Sefa Uyar'dan aktardığı habere göre Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunana Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda görevli din kültürü öğretmeni M.K., 8. sınıf öğrencileri ile derste olduğu sırada "Alevi olanlar parmak kaldırsın" dedi.

Parmak kaldıran öğrencilere "Aleviler neden aptes alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?" diye soran M.K.'nin "Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş" dediği ileri sürüldü.

M.K.'nin hakaretlerini işiten öğrencilerden bazılarının olayı ailelerine anlatarak okula gitmeyi reddetmesi üzerine veliler öğretmenle irtibata geçti. Bunun üzerine iddiaları reddeden M.K., kendisine gelen velinin boynundaki zülfikâr kolyesini göstererek "Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu" dedi.

Okul müdürlüğüne şikayette bulunan veliler, Alevilere hakaretlerin edilmesinden sonra sınıftaki bazı öğrencilerin Alevi öğrencilerle alay ettiğini ileri sürerek M.K.'nin "öğrenciler arasında kutuplaşmaya neden olduğu, öğrencilerin problem yaşamasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olacak şekilde davrandığı ve öğrencileri olumsuz yönde etkilendiğini" iddia etti.

Soruşturma Açıldı

Şikayete okul müdürlüğü M.K.'nin uyarıldığını ve olayın tekrarı halinde işlem yapılacağını belirterek yanıt verdi. Olayın ortaya çıkması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "Ankara’nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir" açıklaması geldi.

Ankara'da Bir Din Kültürü Öğretmeni Derste Alevilere Hakaret Etti