Ankara'da Bir Vatandaş İşsizlik Nedeniyle Kendisini Arabaların Önüne Attı

TAKİP ET

Kızılay meydanında yaşanan bir intihar girişimi ve sonrasında cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler, Türkiye'nin ekonomik tablosunun özetini saniyeler içerisinde ortaya koydu.

TÜİK verileriyle perdelenmeye çalışılan, her geçen gün yeni bir kıstas eklenerek düşürülmesi için çabalanan işsizlik rakamlarının ve etkilerinin geldiği noktayı bugün Ankara'da yaşanan bir olay hiçbir yöntemin gizleyemeyeceği kadar açık bir şekilde gözler önüne serdi.

Çankaya ilçesi, Kızılay meydanında işsizliğin canına tak dediği bir vatandaş, kendisini trafiğin aktığı caddeye atarak intihara teşebbüs etti. Bölgede görev yapan polislerin müdahalesiyle olası bir acı olayın önüne geçildi ve trafik akışı durduruldu.

İntihar girişimi engellendikten sonra mağdur vatandaşın ağzından çıkanlar ise Türkiye'nin acı tablosunun unutulmayacak bir örneğini daha ortaya koymuş oldu. Kaydedilen görüntülerde kendisiyle iletişim kurmak isteyen polislere ve yoldan geçen diğer vatandaşlara 'Beni bırakın, ölmek istiyorum' diye feryat eden vatandaşın daha sonra polise dönerek 'Abi silahını ver, öldüreyim kendimi' dediği duyuluyor.

Canına kıymaya kalkan vatandaşın üstündeki tişörtü yırtıp feryat ederek Güvenpark istikametinde polisle beraber ilerlemesinin ardından trafik normale döndü.

işsizlik intihar ankara kızılay güvenpark ekonomi teşebbüs trafik polis müdahale