Ankara'da Çin Virüsü Kaynaklı Ölümlerin Defni İçin Tek Mezarlık Zorunluluğu Kaldırıldı

TAKİP ET

Ankara'da Çin Virüsü kaynaklı ölümlerin defin işlemleri için belirlenen Ortaköy Mezarlığı artık zorunlu değil.

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun salgın başında aldığı karara göre, Çin Virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin Ankara Ortaköy Mezarlığı'na defnedilmesi gerekliliği esnetildi. Artık cenazeler başka mezarlıklara da defnedilebilecek.

Bugüne kadar Ortaköy Mezarlığı'na Çin Virüsü'nden hayatını kaybeden 950 kişinin cenazesi defnedildi. Kasım ayı itibari ile ise Ankara'da her gün yaklaşık 50 tane Çin Virüsü kaynaklı cenaze defnediliyor. 

Bir kamu görevlisi yaptığı açıklamada "Bir ay öncesine dek Ankara'da Covid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin tamamı sadece Ortaköy Mezarlığı'nda yıkanıyordu. Son bir aydır hastanelerde de yıkama işlemi yapılıyor. Yıkama işlemini yapan personeller ise düzenli olarak test veriyor ve salgın başından bu yana hiçbir personel pozitif olmadı. Hastanelerde ölüm sebebi "Covid-19 değil bulaşıcı hastalık" olarak yazılabildiğinden bunun Covid-19 kaynaklı ölümleri gizlemekte bir kaçış noktası olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşın ölüm sebebi belgesinde Covid-19 değil bulaşıcı hastalık yazıyor ama ailesi gelip aslında Covid-19'dan öldüğününü söylüyor. Böyle durumlarda burada cenazeyle ilgilenen personel riske atılmış alıyor ama biz aileden bu bilgiyi alır almaz ilgili personeli uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

covid-19 mezarlık ankara ortaköy yeni mezarlıklar ölümler cenaze