Ankara'da IŞİD Operasyonu: 7 Yaşındaki Kızı İnternetten Satmaya Çalışırken Yakalandılar

TAKİP ET

Derin internette açtığı bir ilanla elinde rehin bulunan Ezidi bir kız çocuğunu satmaya çalışan IŞİD mensubu, adresine gerçekleştirilen baskında yakalandı ve küçük kız kurtarıldı.

IŞİD'in Ankara'daki hücre evine düzenlenen baskında bir IŞİD mensubu yakalanırken 7 yaşındaki bir kız çocuğu da rehin tutulduğu evden kurtarıldı.

Duvar'dan Hale Gönültaş'ın haberine göre operasyon, terör örgütünün küçük kızı satmak amacıyla derin internette açtığı ilan vesilesiyle fark edildi. Fotoğraflarını yayımladıkları Ezidi çocuğu, Arapça ve Kürtçe bir metinle beraber yayımlarak satmaya çalışan örgüt mensuplarına 5 dakika içerisinde mesaj atıldı.

Kendisini çocuğun ailesi olarak tanıtan polis mensupları pazarlık neticesinde çocuğu 'satın aldı'. Akabinde Çarşamba günü sabaha karşı Keçiören'deki adrese gerçekleştirilen baskınla çocuk, terör örgütünün elinden kurtarılmış oldu. Çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edilirken onu rehin tutan IŞİD şüphelisi ise Ankara TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

2014 yılında binlerce Ezidi erkeği öldürüp binlerce Ezidi kadın ve çocuğu da kaçıran IŞİD, dünyanın çeşitli bölgelerinde derin internet vesilesiyle elinde rehin tuttuğu Ezidileri satarak terör örgütünü finanse etmeye çalışıyor.

ezidi kız çocuğu rehin ezidiler derin internet deep web ışid daeş terör örgütü çocuğu satmaya çalıştı insan ticareti