Ankara'da 'Kadınlara Durak Yok'

TAKİP ET

Başkentte kadınlar bundan böyle saat 19:00 itibarıyla EGO otobüslerinden istediği yerde inebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara'da EGO otobüslerindeki yeni uygulama, sığınmacılar ve düzensiz göçmenler yüzünden son dönemlerde daha da artan kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı güvenliğin daha iyi sağlanabilmesi için önlem amaçlı hayata geçiriliyor. Böylece başkentte kadınlar artık akşam 7’den sonra EGO otobüslerinden istediği yerde inebilecek.

Öğrenciler, kadınlar ve çocukların güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlamak için akşam belli bir saatten sonra EGO otobüslerini kullanırken iki durak arasında müsait yerde indirilmelerine ilişkin yapılan çalışmalar olumlu sonuçlanmış oldu.

Şoförlere Talimat Verildi

EGO, saat 19.00’dan sonra otobüslerle seyahat eden kadın ve çocukların talep etmesi durumunda istedikleri yerde inebileceklerini, otobüs duraklarına asılan afişler aracılığıyla duyurdu.

Otobüs şoförlerine yardımcı olmaları konusunda talimat verildiğini belirten yetkililer, şoförlerle bu konuda kadın ve çocuklara yardımcı olmaları konusunda önceden görüşme yaptıklarını belirtti. Yetkililer “Biz zaten benzer taleplerde yardımcı oluyoruz. Biliyorsunuz 24 saat ulaşım hizmeti veriyoruz. Durağa evi uzak olan kadın ve çocuklara şoförlerimiz yardımcı oluyor. Vatandaşlarımızın güvenlik sorunu yaşamadan seyahat etmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz,” diyerek vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri için şoförlerle iş birliği yaptıklarını açıkladı.

“Kadınlara Korkusuz Adımlar Borçluyuz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile uygulamanın duyurusunu yaptı. Yavaş, “Kadınlar, güvenli bir geleceğe uzanan yolda yalnız yürümesin diye biz hep buradayız. 365 gün saat 19.00'dan sonra EGO otobüslerimizden istediğiniz yerde inebilirsiniz,” dedi.

Ankara otobüs ego kadın kadın hakları cinayet mülteci sığınmacı afgan kadın cinayetleri ayşegül kadına şiddet feminizm