Ankara'da Korkutan Kum Fırtınası

TAKİP ET

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen kum fırtınası korkutan görüntülere yol açtı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, saat 16.00 sularında kum fırtınası meydana geldi. Kum fırtınası, gündüz saatlerinde ilçenin karanlığa bürünmesine neden oldu. Kum fırtınası Twitter gündeminde ilk sıraya oturdu.

Paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Bazı ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde elektrikler kesildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, 6 yaralının olduğunu belirtirken, şimdilik başka can ya da mal kaybının olmadığını ifade etti.

Şahin yaptığı açıklamada, "Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgâr olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da “Kıymetli hemşehrilerim, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde yaşanan kum fırtınasında yoğun bir mesai harcayan çalışma arkadaşlarım fırtınada can ya da herhangi bir mal kaybı olmadığını tespit ettiler. Bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

polatlı kum fırtınası vasip şahin ankara valisi mansur yavaş