Ankara'da Rüşvet ve Usülsüzlük Operasyonu

TAKİP ET

Ankara'da rüşvet ve usulsüzlük soruşturması kapsamında 46 kişi gözaltına alındı.

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde Hazine'ye ait arazilerin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde rüşvet almak, yönetmek ve üye olmak, rüşetvet vermek ve aracı olmak, bilişim sistemi verilerini değiştirmek, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin Çamlıdere'deki Hazine'ye ait 2B arazilerini üçüncü şahıslara rüşvet karşılığında usulsüz bir biçimde sattıkları, kapı numarası almak ya da elektrik aboneliği başlatmak isteyen kişilerden rüşvet alarak konut bulunmayan arazilerin satışı için usulsüz biçimde kapı numaraları verdikleri veya elektrik aboneliği oluşturdukları ifade edildi.

Şüphelilerin ayrıca, 2B arazileri ve üçüncü şahıslara ait araziler üzerinde tapu satışı yapılmış gibi kütük ve tapu kaydında değişiklik yaptığı ve araziyi haksız olarak işgal ettikleri ortaya çıkarıldı.

46 şüpheliden 27'si ifadelerinin ardından  serbest bırakıldı.

Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden 8'i savcılık tarafından serbest bırakılırken mahkemeye çıkarılan 5 kişi tutuklandı ve 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 

 

ankara rüşvet çamlıdere kızılcahamam hazine usulsüzlük