Ankara'da Şehir Hastanesi Açılınca Altı Devlet Hastanesi Kapatılacak İddiası

TAKİP ET

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin açılmasının ardından mevcut olan 6 hastanenin kapatılacağı iddia edildi.

Ankara'da açılacak olan ikinci şehir hastanesi Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışının ardından 6 hastanenin kapatılacağı iddiası gündeme geldi.  Hastanemi Açın Platformu’nun sözcüsü Dr. Beyazıt İlhan, "Şehir hastanelerinin finansman şekline karşıyız ama hiç olmazsa onlar açılıyor diye şehir merkezindeki hastaneler kapatılmasın" diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Eskişehir’deki devlet hastanesinin yıkıldığını da anımsatan İlhan, "Belli ki eski hastanelerin alanlarını ticari alana çevirmek için bir çaba var. Bizim de mücadelemiz olmasaydı muhtemelen Ankara’da Zekai Tahir Burak Hastanesi’nin bulunduğu yerler ticari alanlara dönüşmüş olacaktı" dedi. 

Eski hastanelerin kapatılması değil yenilenmesi gerektiğini dile getiren İlhan şöyle konuştu: 

"Şehir hastanelerinin yapımındaki plansızlık nedeniyle hastanelere ulaşımın sağlanması için yollar da yapılması gerekti. Hastanenin maliyetinin ötesinde yine paralar harcanıyor. Öte yandan, kapatılan Numune Hastanesi örneğinde gördük. "Bir kısmını yoğun bakım için açalım" denildi, 750 bin lira harcandı. Her yönden yurttaşların zarar gördüğü bir durumla karşı karşıyayız." 

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ise “Bu hastaneler kapatılırsa, Ankara’da yeni şehir hastanesinin açılmasıyla yatak kapasitesi sadece 10 ila 50 yatak arasında artacak” diye konuştu. 

ankar ankara şehir hastanesi şehir hastaneleri şehir hastanesi etlik şehir hastanesi hastaneler kapatılacak 6 hastane kapatılacak hastaneler kapanacak hastane