Ankara'da Şule Çet Parkı Açıldı

TAKİP ET

2 yıl önce kadın cinayetine kurban giden Şulet Çet'in anısına Ankara'da Şule Çet parkı açıldı.

Kadın cinayetleri ülkenin en büyük sorunlarından biri olarak öne çıkıyor. 2 yıl önce üniversite öğrencisi Şule Çet, Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmişti. Sosyal medyada Şule Çet'in şüpheli ölümünün araştırılması için düzenlenen kampanyaların ardından olayla ilgili sanık Çağatay Aksu "kasten öldürme" suçundan müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 12 yıl 6 ay, Aksu'ya yardım ettiğine hükmedilen sanık Berk Akand da 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya Ahlatlıbel'de yapılan Şule Çet Parkı'nın açılışında konuşan Şule Çet'in babası İsmail Çet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, kızının adını yaşatmak için verdiği sözü tuttuğunu ifade etti.

Kızının adını taşıyan parkın açılışının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çet, Masur Yavaş'a ve parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. İsmail Çet, kadınlara şiddet uygulayanlara verilen cezaların az olduğunu belirterek kadın cinayetlerinin sona ermesini istediğini söyledi.

Şule Çet'in kardeşi Şenol Çet ise kardeşinin adının verildiği parkın açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılmasından memnuniyet olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serhat Taşkınsu, yaptığı konuşmada "Varoluşumuzun temel unsuru olan yüce kadınlarımıza karşı benzer şekilde gerçekleşen insaniyet dışı davranış ve eylemlerin gerçekleşmesine yönelik toplum bilincinin oluşması büyük önem arz etmektedir. Umudumuz kadına yönelik şiddet ve insaniyet dışı eylemlerin bir an önce son bulması ve isimlerinin parklara talihsiz olaylar sonucu değil, başarıları ve emekleriyle verilmesidir" dedi.

Yağış nedeniyle kısa tutulan konuşmaların ardından CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serhat Taşkınsu, Şule Çet'in babası İsmail Çet ile kardeşi Şenol Çet parkın açılışını yaptı.

şule çet şule çet parkı ankara abb mansur yavaş çağatay aksu berk akand