Ankara'da Yeni Bir Çin Virüsü Dalgası Bekleniyor

TAKİP ET

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Ankara'da Şubat ayında yeni bir virüs dalgası beklediklerini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Şubat - Mart aylarında Ankara için Çin Virüsü'nün 5. dalgasını beklediklerini ifade etti. Virüs dalgalarının il il değiştini belirten Azap, Ankara'da Nisan, Haziran, Ağustos ve Kasım aylarında yaşanan dalgaların ardından şimdi de Şubat ayında vaka sayılarında artış beklediklerini söyledi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği konferansında konuşan Prof. Dr. Alpay Azap, Ankara'daki olgu sayısında bir kıpırdanma yaşandığını ve muhtemelen Şubat ayının ortasında yeni bir dalganın geleceğini ifade etti. Gelecek olan bu yeni dalganın Mart ayının ortalarına kadar sürebileceğini de ekleyen Azap, "Maalesef şu anda olgu sayısında kıpırdanma var. Ankara’da beklediğimiz beşinci dalga muhtemelen şubat ayı ortasında başlayacak, mart ortasına kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Çin Virüsü dolayısıyla dünyada 100 milyon vaka bildirildiğini ve 2 milyon ölümün yaşandığını belirten Alpay Azap, "Bunlar kesin tanı alınan sayılar. Tanı koyduğunuz her bir olguya karşılık tanı koymadığınız dokuz olgu var. 100 milyon olgu diyoruz ama 1 milyar kişiyi buldu. Yani dünya nüfusunun 1 milyarı enfekte oldu. Ölüm sayısı da 2 milyon diyoruz ama tanı koyamadıklarınızla 5 milyona yakın kaybımız oldu. Salgın bitecek ama virüs kaybolmayacak” şeklinde konuştu. 

covid çin virüsü pandemi dalga beşinci dalga 5. dalga virüs ankara bilim kurulu tarih bekleniyor