Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Hakem Halil Umut Meler'e Yumruk Attı

TAKİP ET

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1 eşitlikle sonuçlanan maçtan sonra, Ankaragücü aleyhine bir kırmızı çıkaran ve maç sırasında verdiği kararlardan memnun olmadığı hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Atılan yumruğun ardından yere düşen Halil Umut Meler'e yerdeyken de saldırıların devam ettiği ve tekmelendiği görüldü.

TFF’den Fairplay Ödüllü Eski AKP Vekili

Meler'e saldıran Faruk Koca 2022 yılında TFF Fair Play Ödülü aldı ve AKP'den 22. ve 23. dönem Ankara Miletvekilliği görevinde bulundu. Öte yandan Faruk Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 12 yıl boyunca oturduğu Keçiören'deki evin sahibi olduğu ve 2006 yılında arabada kilitli kalıp bayıldığında balyozla camı kırarak kurtardığı biliniyor.

Hakemler Maça Çıkmama Kararı Aldı

Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından Süper Lig'de hakemler maça çıkmama kararı aldı.

AKP'den İhraç Edilecek

Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Faruk Koca'nın Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda MYK kararıyla AKP 'den ihraç edileceğini açıkladı.

 

Gözaltına Alınacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Faruk Koca'nın hastanede tedavi gördüğünü, tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alınacağını ve Koca ile beraber saldırıyı gerçekleştiren K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahısların da gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

Ligler Süresiz Olarak Ertelendi 

TFF Yönetim Kurulu saldırı nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi: 

''Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter. Yeter diyoruz! Hakemler de insan. Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık!'' ifadelerini kullandı.

 

halil umut meler hakem ankaragücü yumruk çaykur rizespor