Ankaralı Bakkal: 'Hiçbir AKP'li Vekil Buraya Giremez' Diye Pankart Asacağım

TAKİP ET

Ali Babacan'ın ziyaretinde iktidarı eleştiren esnaf, 'Pankart asacağım buraya. 'Hiçbir AKP'li vekil buraya giremez', diyeceğim.' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile eşi Zeynep Babacan, Ankara'nın Evren ilçesinde esnaf ziyaret etti.

Babacan'ın ziyaret ettiği bir bakkalla sohbeti dikkat çekti.

"Ekonomi istikrarlı gittiyse, tren rayından çıkmadıysa sizin ekonomi bakanı olduğunuz dönemdedir. Siz orayı terk ettiniz, ondan sonra tren aşağı inmeye başladı" diyen bakkala Babacan "Öyle, çünkü kadrolar yanlış. Düzgün kadrolar ayrıldı, yanlış kadrolar geldi ve bozuldu" yanıtını verdi.

Bunun üzerine esnaf,  "Tabiri caizse, bizim Anadolu tabiriyle söyleyeyim: Kerli ferli insan kalmadı ki. Hep kelli kulli insanlar kaldı yanlarında" ifadelerini kullandı.

Babacan, bakkal esnafına "Tespit doğru. Evren'de teşhis konmuş. Hastalığın teşhis konmuş. Esnaf hepsinin farkında" diye karşılık verdi.

Bunalımda olduğunu söyleyen bakkal şöyle konuştu:

"Pankart asacağım buraya. ‘Hiçbir AKP'li vekil buraya giremez', diyeceğim. Samimi söylüyorum. Çünkü gerçekten bunalımdayım. Bunların söyledikleri ile icraatları tamamen yalan. Yani inan, ‘Yoğurt beyazdır' diyorsa, kesinlikle o yoğurt siyahtır. Korku imparatorluğu kurdular. Bir şey dediğin zaman polis geliyor, bitti. Ondan sonra eleştiremiyorsunuz"

 

ankaralı bakkal akpli vekil babacan akpli vekil buraya giremez pankart ekonomi