Ankara'ya Giden Maden İşçileri Kaza Geçirdi: 2 Ölü

TAKİP ET

Tazminatlarını alabilmek için Ankara'ya giden Somalı maden işçileri trafik kazası geçirdi. Kazada Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

15 yıldır tazminatlarını alamadıkları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla görüşmek üzere Ankara'ya gelen maden işçileri direnişlerini sürdürürken acı bir haberle sarsıldı.

Haklarını aramak için başkente gelen ancak olumlu bir haber alamayan işçiler Manisa'ya dönmek üzere yola çıktı. Ancak maden işçilerini taşıyan araç Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında takla attı. 

Kullanılmayacak hale gelen araçta bulunan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

Kazaya yönelik açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK! ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, her şeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik” ifadelerini kullandı.

 

ankara maden işçileri trafik kazası hayatını kaybetti bağımsız sendikası tahir çetin ali faik öldü