Anket: AKP'li ve MHP'li Seçmenin Yüzde 40'ı Ekonomiye Olan Güvenlerinin Azaldığını Belirtti

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre; Merkez Bankası Başkanı'nın bir gecede görevden alınmasından sonra AKP'li ve MHP'li seçmenlerin yüzde 40'ının ekonomiye olan güvenlerinin azaldığı kaydedildi.

MetroPOLL Araştırma, yaptığı anketle AKP'li ve MHP'li seçmenlerin, Merkez Bankası'nda bir gecede partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görev değişiminin ardından ekonomi yönetimine güveninin azaldığını kaydetti.

MetroPOLL Araştırma, "Türkiye’nin Nabzı Mart 2021" başlıklı anketinde katılımcılara "Merkez Bankası Başkanı’nın 4 ayda görevden alınması ekonomi yönetimine yönelik güveninizi nasıl etkiledi" sorusunu sordu.

Ekonomi yönetimine güveninin azaldığını söyleyenlerin oranı yüzde 59,1 olurken, güveninin arttığını belirtenlerin oranı yüzde 18,3 oldu. Fikir belirtmek istemeyenlerin oranı ise yüzde 22,6.

Partili seçmenlerin yanıtlarına da yer verilen ankette, AKP'li seçmenlerin yüzde 39,8'i 'Ekonomi yönetimine güvenim azaldı' derken, yüzde 29,8'i 'Güvenim arttı' dedi. 'Fikrim yok/Cevap yok' diyenlerin oranı ise yüzde 30,4'te kaldı.

MHP'li seçmenlerde de benzer durum gözlendi. MHP'lilerin yüzde 40,3'ü ekonomi yönetimine güvenini azaldığını belirtirken, yüzde 41,8 'Güvenim arttı' dedi. 'Fikrim Yok/Cevabım yok' diyenlerin oranı yüzde 17,9.

 

ekonomi güven anket araştırma metropoll mart türkiyenin nabzı mart 2021 ekonomiye güven mhp'li akp'li seçmen seçmenler azaldı arttı söyledi belirtti