Anket: HDP'nin Birinci Olduğu 5 İlde Gözler CHP, DEVA ve İYİ Parti'de

TAKİP ET

BUPAR Araştırma'nın HDP'nin birinci olduğu 5 ilde yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre BUPAR Araştırma, 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP'nin birinci parti olduğu Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Muş ve Van'da 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında 2 bin 532 kişiyle yüz yüze görüşerek bir anket yaptı.

Ankette sorulan "Bölgede milletvekili seçimi yapılsa ilinizde hangi partiler oylarını artırır?" sorusuna vatandaşların yüzde 76,6'sı "CHP", yüzde 56,8'i "DEVA Partisi", yüzde 54,6'sı ise "İYİ Parti" yanıtını verdi.

Ayrıca 6 ilde vatandaşların yüzde 74,2'si Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağlayamayacağını düşünüyor.

Kılıçdaroğlu Bölgede Önde

Bunun yanı sıra ankette yöneltilen "Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışırsa kime oy verirsiniz?" sorusuna vatandaşların yüzde 75,5'i "Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 15,7'si "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını verirken, yüzde 8,8'i ise yanıt vermedi.

Ayrıca ankete göre vatandaşların yüzde 89,5'i Türkiye'nin ekonomik olarak iyi yönetilmediğini düşünüyor. 

AKP ve Erdoğan Bölgedeki Oylarının Yüzde 40' ını "Kaybediyor"

Bu sonuçları değerlendiren BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, "AKP ve Recep Tayyip Erdoğan bölgede var olan yüzde 30 oyunun yaklaşık yüzde 40’ını kaybediyor demektir. CHP bölgede hem oylarını artırmaktadır hem de Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP oylarının çok büyük çoğunluğunu alıyor demektir" dedi.

anket bupar hdp birinci olduğu altı 6 ilde gözler chp iyi parti deva partisi ağrı Diyarbakır Mardin Muş 5 sena tufan kemal kılıçdaroğlu recep Tayyip Erdoğan