Anket: İYİ Parti 13 İlin 8'inde İkinci Parti Oldu, AKP'de Erime Sürüyor

TAKİP ET

ORC Araştırma anketine göre İYİ Parti 13 ilin 8'inde ikinci parti oldu.

ORC Araştırma'nın Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu'na göre AKP'deki oy kaybı beraberinde İYİ Parti'nin yükselişini getirdi.

Antalya, Burdur, Isparta, Giresun, Karabük, Samsun, Trabzon, Erzurum, Mersin, Adana, Kocaeli, Tekirdağ, Muğla illerine ilişkin rapora göre CHP 4 ilde birinci parti, İYİ Parti ise 8 ilde ikinci parti oldu. Ayrıca MHP'nin 7 ilde barajın altına indiği görülüyor.

Muğla

Muğla'da CHP yüzde 42,6 ile birinci parti olurken İYİ Parti yüzde 26,4 ile ikinci parti olarak AKP'yi üçüncü sıraya itti. 

Tekirdağ

Tekirdağ'da CHP yüzde 40,7 ile birinci parti olurken AKP yüzde 23 ile ikinci parti, İYİ Parti ise yüzde 19,6 ile üçüncü parti oldu.

Kocaeli

Kocaeli'nde ise AKP yüzde 37,6 ile birinci parti olurken CHP yüzde 24,5 ile ikinci parti, İYİ Parti ise yüzde 22 ile üçüncü parti oldu.

Adana ve Mersin

Adana ve Mersin'de CHP birinci, AKP ikinci, İYİ Parti ise üçüncü parti oldu. Adana'da CHP ve AKP oyları birbirine oldukça yakınken Mersin'de ise İYİ Parti ve AKP'nin birbirine oldukça yakın olduğu, CHP'nin ise yaklaşık 6 puan farkla birinci parti olduğu görülüyor.



Erzurum ve Trabzon

Erzurum'da ve Trabzon'da AKP birinci parti olurken Erzurum'da ikinci parti İYİ Parti, Trabzon'da ise CHP oldu. Ayrıca Erzurum'da MHP üçüncü parti konumunda.



Samsun

Samsun'da yüzde 40,8 oyla AKP birinci olurken onu yüzde 24 oyla İYİ Parti izledi.

Karabük

Karabük'te de birinci parti AKP. Onu yüzde 22,5 ile İYİ Parti izliyor. Fakat Karabük'te CHP ve İYİ Parti arasındaki fark yüzde 1'in altında. CHP'nin oylarının yüzde 21,7 seviyesinde olduğu görülüyor.

Giresun

Giresun'da ise AKP yüzde 39,8 ile birinci parti olurken İYİ Parti yüzde 25,9 ile ikinci parti, CHP yüzde 22 ile üçüncü parti oldu.

Burdur

Burdur'da AKP'nin yüzde 33'e indiği, İYİ Parti'nin yüzde 30,2'ye kadar yükselerek AKP'ye oldukça yaklaştığı, CHP'nin ise yüzde 23,5 seviyesinde olduğu görülüyor.

Isparta

Isparta'da sıralama aynı şekilde olurken AKP ve İYİ Parti arasındaki fark daha fazla. Ayrıca Isparta'da MHP'nin diğer pek çok ilin aksine yüzde 7'lik barajın üstüne çıktığı görülüyor.

Antalya

Antalya'da ise AKP yüzde 31,7 ile birinci parti olurken İYİ Parti yüzde 26,8 ile ikinci parti, CHP yüzde 25 ile üçüncü parti seviyesinde.





 

anket orc araştırma iyi parti 13 ilin 8inde ikinci parti oldu akp erime chp yükseliş mhp 7 ilde baraj altı