Anket: Kılıçdaroğlu İkinci Turda Erdoğan Karşısında Kaybediyor, Kazanabilen Tek Lider Akşener

TAKİP ET

HBS Araştırma ve Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen ankete göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Recep Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kazanan tek lider.

HBS Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur araştırmasına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelmesi halinde seçimi kaybediyor.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda karşı karşıya gelmesi halinde oy dağılımı şu şekilde:
 

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 56.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 44.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikinci turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelmesi durumunda oy dağılımı şu şekilde:
 

Meral Akşener: Yüzde 58.

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 42.

Meral Akşener ya da Mansur Yavaş

HBS Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan anket açıklamasında "Kasım 2021 den bu güne kadar yapmış olduğumuz anket çalışmaları, saha sonuçları ve seçmenler ile yüz yüze görüşmelerimizden ortaya çıkan netice şu; 6'lı masa liderleri içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Erdoğan'a karşı kazanabilecek tek Lider Meral Akşener" denildi.

HBS Danışmanlık açıklamasında altılı masa dışında seçmenlerin sıcak baktığı tek ismin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğu vurgulandı.

anket hbs araştırma danışmanlık kemal kılıçdaroğlu ikinci turda recep Tayyip Erdoğan erdoğan meral akşener kazanabilen kaybediyor tek lider akşener