Anket: Seçmenin Yüzde 30'u Hükumetin Hiçbir Politikasını Beğenmiyor

TAKİP ET

MetroPOLL'ün araştırmasına göre, hükûmetin "Azerbaycan Ermenistan savaşının yaşandığı dağlık Karabağ'a yönelik politika"sı, yüzde 36 ile halkın en beğendiği politika oldu.

MetroPOLL araştırma, her ay düzenli olarak yaptığı 1Türkiye’nin Nabzı" anketinin Şubat 2021 sonuçlarını duyurdu. "Hükûmetin En Beğenilen Politikası" başlıklı ankete göre, hükûmetin hiçbir politikasını desteklemeyenlerin oranı yüzde 29,8 ile ikinci geldi. 

AKP seçmeni arasında en az desteklenen politika "Suriye politikası" olurken hiçbir politikayı desteklemeyen MHP seçmeninin oranının yüzde 7,8, AKP seçmeninin oranı yüzde 17,2 olarak açıklandı.

Seçmenin büyük bir kısmının hükumetin hiçbir politikasını beğenmediğini belirtmesi ise dikkat çekti. Son seçimde AKP'ye oy veren seçmenin ise yüzde 17,2'sinin, MHP'ye oy verenlerin yüzde 7,8'inin hükumetin hiçbir politikasını beğenmediğini belirtmesi Cumhur İttifakı'nın kan kaybının bir göstergesi oldu.

anket seçim anketi metropoll araştırma anket ittifaklar anketi cumhur ittifakı anket millet ittifakı anket akp oyu kaç ak parti oyu kaç mhp oyu kaç chp oyu kaç iyi parti oyu kaç hdp oyu kaç saadet oyu kaç en beğe