Anket: Türk Gençlerinin Oyları Çantada Keklik Değil

TAKİP ET

TEDMEM'in anketine göre Türk gençlerinin oyları, büyüklerinin aksine "çantada keklik" değil.

Türk Eğitim Derneği bünyesindeki TEDMEM'in "Siyasi Partilerin Eğitim Vaatlerinin Seçmen Tercihlerindeki Rolü Araştırması" anketine göre Türk halkının yüzde 45'i, 18-24 yaş arası gençlerin ise yüzde 57'si seçim vaatlerine dayalı olarak oy kullanacak.

Ayrıca gençlerin yüzde 67'sinin siyasi tercihi, "eğitimi düzelteceğine inandıkları siyasetçi" olacak.  Saha çalışmalarını KONDA'nın yürüttüğü araştırmada Türkiye'de seçim vaatleriyle oylarını değiştirmeye en yakın grubun öğrenciler olduğu belirlendi. Her 10 öğrenciden 7'si oy tercihini seçim vaatleriyle değişebileceğini beyan etti.

Oy tercihleri vaatlere göre en az değişen grup yüzde 35'le emekçiler olurken onları yüzde 40'la esnaf ve çiftçiler, onları ise yüzde 48 ile beyaz yakalılar izledi. Çalışmayan kadınlarda ise bu oran yüzde 41.

HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, gençler için ekonomiden sonra en önemli olarak görülen sorunun eğitim olduğunu söyledi.

Ayrıca toplumun yüzde 34'ü, gençlerin ise yüzde 45'i ise üniversite eğitimine harcanan parayı gereksiz masraf olarak görüyor, bu grup bu paranın iş kurmak için harcanması gerektiğine inanıyor. Yani Türk eğitim sisteminin iyi bir yaşam için faydalı olmadığını düşünenlerin sayısı oldukça fazla. 

anket türk gençlerinin oyları çantada keklik değil tedmem türk eğitim derneği