Anket: Ukrayna Halkının Ezici Çoğunluğu İşgalcilere Karşı Zafere İnanıyor

TAKİP ET

Ruslarıın işgal girişimine direnen Ukraynalıların ezici çoğunluğu zafere inanıyor.

Rus diktatörü Putin'in emperyalist emellerine karşı vatan mücadelesi veren Ukraynalılar, Rus ordusunun hiçbir cephede ilerleyişine izin vermedi. İşgal güçleri Kherson ve Mariupol gibi kentlerde yer yer ilerleme kaydettiyse de Ukrayna ordusu Rusları bu noktalardan da geri çekilmeye mecbur etti.

Peki, Rus Ordusuna Direnişini Sürdüren Ukrayna Halkının Ruh Hali Nasıl?

Independent Türkçe'nin Ukrayna merkezli Gradus Research'ün araştırmasından aktardığına göre Ukrayna halkının ezici çoğunluğu Ukrayna'nın işgal güçlerine karşı zafer kazanacağına inanıyor

28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 2 bin 144 kişi ile telefon uygulaması aracılığıyla görüşülerek yapılan araştırmaya katılan Ukraynalıların yüzde 82'si savaşı Ukrayna'nın kazanacağından emin olduklarını, yüzde 8'i zaferden emin olmadıklarını belirtirken katılımcıların yüzde 10'u cevap vermedi.

Halkın yüzde 63'ü zafer için Ukrayna ordusunun gücünün önemli olduğunu söylerken anket sonuçlarına göre Ukraynalılar, zafer için ordu gücünden sonra en çok halkın direnişinin ve onu takiben Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'in önem arz ettiğini düşünüyor.

Araştırmaya göre Ukrayna halkının yüzde 77'si savaştan sonra Ukrayna'nın güçleneceğini düşünüyor.

ukrayna halkının çoğunluğu yüzde 82 zafer kazanılacağına inanıyor anket araştırma Gradus Research