Anket: Vatandaşlar Gülşen'in Tutuklanmasını Nasıl Karşıladı?

TAKİP ET

BUPAR'ın araştırmasına göre Gülşen'in tutuklanmasını doğru bulan vatandaşların oranı sadece yüzde 10.

Tuncay Mollaveisoğlu, Cumhuriyet'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda ünlü şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin vatandaşların tepkilerinin ölçüldüğü bir anketi aktardı.

BUPAR Araştırma'nın anketini aktaran Mollaveisoğlu, "Gülşen’in tutuklanması ile devam eden gözdağı da sorulmuş ankette. Tutuklamayı doğru bulanların oranı yüzde 10! Saray seçmenin bu uyarısını görür mü?" ifadelerini kullandı.

BUPAR Araştırma'nın 27-28 Ağustos 2022 günleri arasında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Konya, Kayseri, Malatya ve Edirne illerinde 1500 denekle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 39,8'i Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Fazıl Say, Sezen Aksu, Tarkan, Gülşen, Genco Erkal, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Birce Akalay, Melis Sezen, Sedef Kabaş gibi isimlere yönelik olarak iktidarın takındığı tutumu doğru bulurken yüzde 60,2'si doğru bulmuyor.

Gülşen'in Tutuklanmasını Doğru Bulanların Oranı Yüzde 10

"İlk bakışta ankete katılanların yüzde 40’ının baskıyı onayladığı sonucu çıkıyor. Ancak bu soruların sorulduğu illerdeki seçmen profili yaklaşık olarak yüzde 60 oranında Cumhur İttifakı’ndan yana... Yani fotoğraf göründüğünden farklı.  AKP’nin, yüzde 60 oy aldığı seçmenin yarıya yakını nefret dilini, ötekileştiren, kutuplaştıran siyaseti istemiyor. Cumhur İttifakı son seçimde oy aldığı seçmeni artık ikna edemiyor" diyen Mollaveisoğlu, şöyle devam etti:

"Son olarak Gülşen’in tutuklanması ile devam eden gözdağı da sorulmuş ankette. Tutuklamayı doğru bulanların oranı yüzde 10! Saray seçmenin bu uyarısını görür mü? Senin sanatçın benim sanatçım, senin gençliğin benim gençliğim kutuplaştırması; devletin milli güvenlik kurumlarına girer ise askeri ve polisi de ayrışmaya götürürse tüm ülke yaşanacak enkazın altında kalır!"

anket bupar araştırma vatandaşlar gülşen tutuklanmasını nasıl karşıladı ne düşünüyor yüzde 10