Annesine İşkence Eden Babasını Öldüren Genç Yargılandı

TAKİP ET

İstanbul Bakırköy'de annesine işkence eden ve kendisini tehdit eden babasını öldüren genç yargılandı.

Bakırköy'de yaşayan Haydar Mert K., annesine ve kendisine işkence eden babası Yusuf Cemal Sezgin'i öldürmüş, ardından tutuklanmıştı.

Babası Yusuf Cemal Sezgin'i öldüren Haydar Mert K., Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Duruşmada, tutuklu sanık Haydar Mert K. ile sanığın annesi tanık Songül Çapan ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada maktulün yalnızca biyolojik babası olduğunu ve hiçbir desteğini görmediğini söyleyerek “Anneme ve bize yıllarca işkence etti. Cezaevinden bize tehdit mektupları gönderdi. Hapisten çıktıktan sonra da şiddet ve tacizlerine devam etti. Annemin dişlerini kırdı. Kardeşimi defalarca darp etti. Bu sebeple sürekli adres değiştiriyorduk. Hayatı paramparçaydı bizim hayatımızı da paramparça yaptı. Ne zaman görüşsek sonu ya hastanede ya da karakolda bitiyordu” diyen Haydar Mert ''Benden yardım istiyordu. Kıyafetlerini yıkamam için bana getiriyordu. Teklifini kabul ettim. Ancak dükkanda cezaevindeki arkadaşlarıyla uyuşturucu içtiğini görünce kendisinden uzaklaştım. Bana, anneme, eşime ve çocuğuma bir şeyler yapacağından bahisle tehditler savuruyordu. Dediğini yapan biri olduğu içinde korkuyordum. Tehditler yüzünden eşim ve kızımı alıp annemin evine yerleştik'' şeklinde açıklama yaptı.

Babasının küçükken gözüne vurarak görme kaybı yaşamasına sebep olduğunu söyleyen Haydar Mert, babasına iletişimi keselim demek için onunla görüşmeye gittiğini söyledi.

Kocam Sosyopattı

Duruşmada tanık olarak dinlenen Songül Çapan ''Sürekli şiddet uyguluyordu. Sosyopat bir kişilikti, işkenceyi çok severdi. Beni domuz bağıyla bağlayıp 13 gün boyunca banyoda kilitli tuttu. Çekiçle dişlerimi kırdı. Penseyle etlerimi sıkıştırdı. Suç makinasıydı. Hırsızlık yaptığı evlerdeki kadınlara tecavüz ettiğini duydum. Sürekli içeri girip çıkardı. Hapisten hiç çıkamasın diye dua ederdim.

Bana karşı takıntılıydı. Ondan kaçmak için Cezaevinden kaçtığında evin telefon kablosunu kesip dışarıyla bağlantımızı kesti. Benimle tekrar görüşebilmek için çocuğumu sıkıştırmaya başlamış. Çocuğumu eşiyle ve kızıyla tehdit etmiş o yüzden yanıma yerleştiler. ‘Annene yaptıklarımı hatırlıyor musun? Onları eşine ve kızına da yaparım' diyerek tehdit etmiş'' şeklinde konuştu.

Tanıkları dinleyen cumhuriyet savcısı maktul Yusuf Cemal Sezgin'in suç işlemeyi adeta bir yaşam felsefesi haline getirdiğini aktararak “Maktul Sezgin'in yoğun ve süreklilik arz eden haksız ağır tahrik oluşturacak eylemleri neticesinde sanık kasten adam öldürme suçunu işlemiştir” değerlendirmesinde bulundu.

İddianamede Sanık hakkında ‘haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu. 

haydar mert yusuf cemal ezgin baba anne işkence öldürdü hapis sosyopat domuz bağı