Annesini Darp Ettiği İddiasıyla Kızıyla Tartışıp Öldüren Babaya İyi Hal İndirimi

TAKİP ET

Kayseri'de, kızı Şahinder Karakulak'ı (40) boğazından bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Basri Karakulak (65), cezasında 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulanarak 20 yıl hapse çarptırıldı.

Geçen yıl 15 Kasım'da Kayseri Talas'ta Basri Karakulak, kızı Şahinder Karakulak ile eşini darbettiği iddiasıyla tartıştı.

Kısa sürede ikili arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Karakulak, kızını boğazından bıçaklayıp öldürdü. Ardından polisi arayıp, kızını öldürdüğünü söyledi. İhbar üzerine eve gelen polisin gözaltına aldığı Basri Karakulak, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.


Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi


Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, Karakulak için 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 4'üncü duruşmasına sanık Basri Karakulak, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Şahinder Karakulak'ın yakınları ile sanık avukatı Emre Ayan da duruşma salonunda hazır bulundu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da müdahil oldu.

Duruşma savcısı, davaya ilişkin görüşünün değişmediğini, Basri Karakulak'ın 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanık hakkında, 'haksız tahrik' hükümlerinin de uygulanması gerektiğini belirterek cezasında indirim yapılmasını istedi.


Müştekiler Şikayetçi Olmadı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da mütalaada aleyhe olan konuları kabul etmediklerini ve sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Müşteki taraflar şikayetçi olmadıklarını söyledi.


İyi Hal İndirimi


Sanık Basri Karakulak "Önceki ifademde ne dediysem aynen tekrar ederim. Diyecek başka bir şeyim yoktur. Kanunlara saygılıyım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Basri Karakulak'ı 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanık hakkında 'tahrik' indirimi uygulayıp cezasını 24 yıla ardından 'iyi hal' indirimiyle 20 yıla düşürüp, tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

şahinder karakulak basri karakulak cinayet Kadın cinayetleri iyi hal indirimi haksız tahrik