Annesini Öldürdüğü İddiasıyla Yargılanıyordu: Babasının Son Sözleriyle Beraat Etti

TAKİP ET

Annesi Beyhan Biçer'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Caner Biçer (21) beraat etti.

26 Ağustos 2020 tarihinde Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Kozlubel Mahallesi'nde meydana gelen olayda 2 çocuk annesi Beyhan Biçer (41) evin kilerinde asılı halde ölü bulunmuş, olay yerinde "Ben ölmek istiyorum. Bu yükle daha fazla yaşamak istemiyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir nota rastlanmıştı.

İntihar notunda bulunan el yazısıyla evde bulunan pasta tarifi yazılı defter karşılaştırıldığında notun Beyhan Biçer'e ait olduğu görüldü. Ancak oğul Caner Biçer (21) ve koca Ercan Biçer'in (47) parmak izleri, intihar notunun üzerinde tespit edildi.

Sözcü'nün haberine göre olay Beyhan Biçer'in ölümü önce intihar olarak değerlendirilse de Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının şüphe üzerine başlattığı soruşturmada olay günü jandarmaya verdikleri çelişkili ifadelerin üzerine gidildi ve Eskişehir 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ercan Biçer ve Caner Biçer'in takibe alınmasına karar verdi.

"Temiz İş Yapmışsın"

Takibe alınan Ercan Biçer, yeğeni ile yaptığı telefon görüşmesinde "İnşallah açık verecek bir şey konuşmamışımdır. Böyle şüpheleri üzerime çekecek bayağı şey yaptım ama" dedi. Çocukluk arkadaşı H.Y. ise Ercan Biçer'e "Kendine güveniyorsun abi, temiz iş yapmışsın yani" dedi ve Biçer, "Kanıt yok" yanıtını verdi.

Ercan Biçer "eşi kasten öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuksuz olarak "üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan yargılanan Caner Biçer ve babası Ercan Biçer'in ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. 

"Cinayeti Tek Başıma İşledim"

İddianamenin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle başlayan davanın 2. duruşması öncesinde sanık Ercan Biçer, avukatına "cinayeti tek başına işlediğini ve oğlunun bir ilgisinin olmadığını" söyledi ve cezaevinde intihar etti.

Beraat

Karar duruşmasında "Ben annemin ölüm saatinde Eskişehir merkezindeydim. Ben annemi öldürmedim, suçsuzum" diyen Caner Biçer, "üstsoydan akrabayı kasten öldürme" suçundan beraat etti.

beyhan biçer caner biçer ercan biçer annesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyordu babasının ölmeden önce söylediği sözlerle beraat etti