Antakya'da Depremzede Ailelerin Bayram Hüznü: Eşyalarımız Çalınmış

TAKİP ET

Antakya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri hasar gören ve yakınlarını kaybeden aileler, bayramı gözyaşları içinde geçirdi. Depremden sonra evlerine giden bazı aileler, eşyalarının hırsızlar tarafından çalındığını gördü.

Antakya’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremde evleri hasar gören ve yakınlarını kaybeden aileler, bayramı gözyaşları içinde geçirdi. Depremden sonra evlerine giden bazı aileler, eşyalarının hırsızlar tarafından çalındığını gördü.

‘Canlarımız kayıp, mallarımız çalınmış, memleketim yıkılmış’

Depremde evi orta hasarlı olan ve yakınlarını kaybeden bir vatandaş, sosyal medya hesabından yaşadığı dramı anlattı. Vatandaş, “Bütün ailem ağlıyor sabahtan beri. Kuzenlerim mutsuz, dayılarım içiyor, kayıplardan sonra ilk bayram. Teyzem evine gitti depremden sonra ilk kez. Eşyaları vardı orta hasarlı binada, bir gittiler almaya hırsızlık olmuş, borularına kadar çalmışlar, koltuklarına, klimalarına kadar… He burası emniyetin destan yazdığı Antakya, depremden iki buçuk ay sonra… Canlarımız kayıp, mallarımız çalınmış, memleketim yıkılmış…” diye yazdı.

‘Sakin ol diyorlar, sınırını bil diyorlar’

Vatandaş, kendisine sakin olması ve sınırını bilmesi söylenmesine de tepki gösterdi. Vatandaş, “Bazı gerizekalılar da hala sakin ol diyor, sınırını bil diyor… Oğlum tek damla gözyaşı için dünyayı yakarım ben bunların, siz ne diyorsunuz? Bıçak kemikte diyorum şaka mı sanıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

‘Antakya’da su yok, hırsız çok, Savaş’tan istifa yok’

Vatandaş, Antakya’da yaşanan su sorunu ve hırsızlık olaylarına da dikkati çekti. Vatandaş, “Antakya’da su yok, hırsız çok, Savaş’tan hala istifa yok. Hiçbir şeyin çözüldüğü yok?” diye sordu. Vatandaş, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da tepki gösterdi

antakya yağmacı deprem buzdolabı Klima lütfü savaş