Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusça Reklamları Savundu

TAKİP ET

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in şehrin farklı yerlerindeki reklam panolarını Rusça ile doldurması büyük tepki topladı.

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrasında yaptırımlardan kaçıp askere alınmaktan korkan Ruslar Antalya'yı adeta işgal etti.

Şehirdeki emlak fiyatları tavan yaparken bazı okullardaki sınıflarda Türk öğrencilerin kalmadığı görüldü. Antalya'da yaşayan Türkler ise durumdan oldukça rahatsızken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bir skandala imza attı.

800 Yıldır Türk Toprağı Olan Antalya, Ruslara Teslim Oluyor

Araplar Bitmeden Ruslar Başladı: Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Ruslar İçin Rusça Reklam!

Ruslar Antalya'da Ev Bırakmadı: Antalyalılar Rus Akınına Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Böcek'in "bilgilendirme" adı altında şehrin farklı yerlerindeki reklam panolarını Rusça ile doldurduğu görüldü.

İlanlara tepki yağarken Twitter'dan paylaşım yapan Böcek ilanlara sahip çıktı. Rusların "savaş mağduru" olduğunu iddia eden Böcek, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı etiketleyerek "25 milyonun ziyaret ettiği Turizm Başkenti Antalyamızda savaş mağduru misafirlerimize yardım için yaptığımız Rusça bilgilendirmeyi MİLLİ'lik adı altında eleştirmenizi kınıyorum. Milliyetçiliğimi sizin için bile kullanmayacağım bir kelimeyle eleştirmek size düşmez Sayın @umitozdag" dedi.

Özdağ ise Böcek'e, "Sayın Böcek, beni telefonla arayarak bu afişlerin sizin bilginiz dışında asıldığını, öğrenir öğrenmez 1 ay önce toplattığınızı söylediniz. Telefonda söyledikleriniz mi doğru burada yazdıklarınız mı?" yanıtını verdi.

 

antalya antalya büyükşehir belediyesi ruslar rus işgali antalyaya gelen ruslar