Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Yörük Türkmen Festivali' Düzenleyecek

TAKİP ET

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Uluslararası Yörük Türkmen Festivali" düzenleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük Türkmen dernekleri ile bir araya gelerek "Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali" düzenleyeceklerini açıkladı.

ABB TV'nin aktardığı bilgilere göre 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival öncesinde Yörük Türkmen dernekleriyle bir araya gelen Başkan Böcek, "Yörük kültürünün tanıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Başkan Böcek açıklamasında "Yörüklük, Türkiye Cumhuriyeti'nin ruhunda vatan közüdür. Yörüklük, Anadolu'nun Anadolu'nun kaybolan ruhunda taşıdığı sırdır" dedi.



Festivalde siyasi parti ayrımı olmayacağını belirten Böcek, "Din ve devlet işlerimizi ayırdığımız gibi biz Yörüklerimizle işimizi yapacağız. Mutlaka herkesin bir partisi de olacaktır ama biz bu güzel festivalimize siyaset sokmayacağız" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı İsmail Oskay ise festivale ilişkin "Başkanımızın organizasyonunda bugün Yörükler bir araya geldi. Tabi burada Muhittin Böcek Başkanımızın kendisinin Torosların bir Yörük evladı olması gördük ki Yörükler tarafından da kabul görmüş" dedi.

Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş ise "Bu kültürün sevdalısıyım. Bilenler bilir Antalya bir Yörük elidir, Yörük obasıdır. Muhittin Başkanımız da Torosların bir Yörük çocuğudur, Torosların kaplanıdır. Onun davetine icabet etmekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

yörük türkmen festivali antalya festival muhittin böcek ismail oskay mustafa kuş