Antalya'da Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan Vatandaş Valilik ve Belediyelere Açtığı Davayı Kazandı

TAKİP ET

Antalya'da yürürken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaş; Valilik, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyelerine dava açarak 10'ar bin ₺ tazminat kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden emekli olan 70 yaşındaki Prof. Dr. Bülent Uluğ, 19 Mayıs 2022'de yolda yürürken başıboş köpeklerin saldırısı sonucu baldırından yaralandı.

Özel hastaneye kaldırılan Uluğ, tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Uluğ, daha sonra başıboş köpeklerin sokaklarda olmasından sorumlu olan Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne "idarenin hizmet kusurundan doğan sorumluluğu" maddesince tazminat davası açtı.

Antalya 1. İdare Mahkemesi incelediği dosyada, çevre sağlığı hizmetlerini sağlamanın belediyelerin görevi olduğu, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların yerel yönetimlerce kurulan hayvan bakımevlerine götürülmelerinin zorunlu olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'nin Bülent Uluğ'a 10'ar bin lira tazminat ödemesine hükmedilen kararda, mevzuat hükümlerince insan ve çevre sağlığı açısında tehdit mahiyetinde bulunan saldırgan hayvanları toplayıp rehabilite etme ve kontrol altında tutma konusunda davalı idarelerin görevlerini gereği gibi yapmadıkları ve kusur sorumluluklarının bulunduğu kaydedildi.

antalya antalya büyükşehir belediyesi başıboş köpekler bülent uluğ antalya valiliği muratpaşa belediyesi