Antalya'daki Teleferik Faciasıyla İlgili Gözaltına Alınan 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

TAKİP ET

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde teleferik direğinin kırılması sonucu bir teleferik 30 metreden kayalık alana düştü. Kazanın sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi havada kalan teleferiklerde mahsur kaldı. 

Antalya'da Teleferik Kabini Düştü: 1 Ölü, 10 Yaralı

2'si çocuk 17 kişinin yaralandığı kaza sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan kişiler de 24 saate yakın süren çalışma sonucu kurtarıldı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Anet A.Ş'nin Genel Müdür Vekili B.S, mekanik mühendisi O.E, Anet iş güvenliği uzmanı M.A, taşeron bakım şirketinin sahipleri R.T. ve S.T, şirketin bakım ve otomasyon amiri S.Y, mekanik bakım sorumluları S.K, K.K, O.K, Ö.E, makine teknisyeni H.A. ile iş güvenliği uzmanı T.Ü.A. gözaltına alındı. Şüphelilerden tekniker A.A'nın ise yurt dışında olduğu tespit edildi. 

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

'Yerli ve Milli' Teleferik Faciası

teleferik faciası tünektepe teleferik konyaaltı antalya gözaltı