Antalya Valiliği'nden Aşı Olmayanlar İçin Yeni Kurallar

TAKİP ET

Antalya Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararları açıkladı. 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “Bazı Faaliyetler İçin PCR Zorunluluğu” konulu Genelgesi kapsamında alınacak tedbirleri kararlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen olağanüstü görüşmede koronavirüs salgınına yönelik kararlar aldı. 

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak alındığı belirtilen kararlar şu şekilde:

- İlgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderlerinin katılımıyla aşıya karşı tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygı ve tereddütlerini gidermeye yönelik çalışmalar yürütülecek.

- 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişiler; konser, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlere katılımda negatif sonuçlu PCR testi getirecek. Etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulanacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılamayacak.

- Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişiler uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi gösterecek. 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmaları araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulamasını yapacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise seyehat edemeyecek.

antalya valilik il hıfzıhıssa kurulu aşı yaptırmayanlar genelge neler yapabilecek