Antalya'da 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı

TAKİP ET

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kovid-19 vakalarının engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 65 yaş üstü için yeni bir karar aldı.

Antalya’da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Buna göre 10:00-17:00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekleri, açıklandı.

Açıklamanın detayları şu şekilde:

"65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, her gün 06:00-24:00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabiliyorlardı. Bu saatler 10:00-17:00 olarak değiştirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmakta olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını, aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasın karar verildi. 65 yaş ve üzeri doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına kararlaştırıldı"

antalya sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstüne kısıtlama saatler değiştirildi antalya valiliği açıkladı