Antalya'da Yapılan Parti Görüntüleriyle Olay Olan Otel Kapatıldı

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çekilen parti görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından videoyu çeken kişi otelden atılırken videonun çekildiği otel de kapatıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen parti görüntüleri sosyal medyada olay olmuş, koronavirüs tedbirleri alınmayan parti çok sayıda kişi tarafından eleştirilmişti. 

Ukraynalı bir kişi tarafından kaydedilen anlarda pandemi kurallarının hiçe sayıldığı gören Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Antalya Valiliği ve Manavgat Kaymakamlığı’nca ekipler dün otelde geniş çaplı inceleme başlattı.

İncelemelere katılan Vali Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği’nde yaptığı açıklamada, “Görüntüler dün saat 17.00’de bize ulaştı. İlgili makamlarla birlikte otel geniş çaplı denetime alındı. Otel yetkilileri görüntüleri ve partiyi kabul etti. İncelemeler sonucunda otelin bu pandemi döneminde hizmet verebilmesinin tek şartı olan Güvenli Turizm Sertifikası’nı iptal ettik. Böylece otelin çalışması da durdurulmuş oldu” dedi.

Kargaşa Sadece 2 Dakika Sürdü

Yaptığı davranışın uygun olmadığı ve otelden ayrılması gerektiği söylenilen misafirin hiç itiraz etmeden otelden çıkış yaptığı ve ödediği ücretin geri ödendiğini belirten otel yetkilisi ise “Bizim otelimizde kalan misafirlerimiz Ortodoks Hıristiyan. Dün onlar için önemli bir gündü. Bu amaçla arkadaşlarımız paskalya için renkli yumurtalar hazırlayıp, misafirlerimize ikram etti. Bu ikramlar başlarken, ilk başta sadece 2 dakika süren bir kargaşa ve karışıklık yaşandı. Toplam ikram süresi 5-6 dakikayı geçmedi. Bu sırada otelimizde konaklayan bir kişi buradan yaklaşık 1 dakikalık bir görüntü alarak sosyal medyada paylaşmış. Biz güvenlik kameralarında görüntüyü çeken misafirimizi bulduk. Bölgemizde başka bir 5 yıldızlı otelde animasyonda çalışan Ukraynalı bir erkek. Dün sabahtan Türk bir erkek arkadaşıyla otele giriş yapmış. Hiç pazarlık yapmadan otel ücretini ödemiş. Gün içerisinde birkaç defa resepsiyona gelerek otelde kaç kişi bulunduğunu sormuş. Saat 15.00 sıralarında başlayan paskalya kutlamasında 1 dakikalık görüntü çekerek sosyal medyada paylaşmış” ifadelerini kullandı.

 

 

antalya manavgat otel parti ukraynalı turist atıldı kapatıldı