Antalya'daki Festival Çarşısı'nda Bir Haftada İkinci Yangın

TAKİP ET

Antalya'da daha önce boşaltılan Festival Çarşısı'ndaki ikinci yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Bir hafta içinde ikinci kez yanan çarşıda meydana gelen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Muratpaşa ilçesinde bulunan Aspendos Bulvarı'ndaki Festival Çarşısı'nda dün saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. Çarşıdaki kullanılmayan bir dükkanın çatısında çıkan yangın, diğer dükkanlara sıçramadan itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Çarşıdan yükselen dumanı gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiyeciler, yangını 30 dakikalık çalışmanın ardından söndürdü. Yangında, çarşı içinde atıl durumda bulunan malzemeler ile çarşının çatı katı zarar gördü. Polis, yolu iki taraftan da trafiğe kapattı.

ÇARŞI İKİNCİ KEZ YANDI

Festival Çarşısı'nda geçtiğimiz hafta perşembe günü de içinde kullanılmayan tekstil ürünlerinin bulunduğu bir işyerinde başlayan yangın güçlükle söndürülmüştü. Bir haftada ikinci kez yanan çarşıda, 2017 yılında da yangın çıkmıştı ve o zaman 150 iş yeri kullanılmaz hâle gelmişti.

Antalya Festival Çarşısı yangın Festival Çarşısı ikinci kez yandı Festival Çarşısı'nda ikinci yangın