Antalyalı Sanatçı Manavgat Yangınında Yanan Ağaçlardan Bir At Heykeli Yaptı: Doğanın Yangın Sonrası Uyanışı

TAKİP ET

Antalyalı bir sanatçı Manavgat yangınında zarar gören ağaçlardan şaha kalkmış bir at heykeli yaptı.

Sanatçı Adnan Ceylan ülkemizin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat yangınına zarar gören ağaçların parçalarından 250 kilo ağırlığında ve 4 buçuk metre uzunluğunda bir at heykeli yaptı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "Atıktan Sanata" adlı sergiye daha önce 6 heykeliyle katılan Rahmi Koç'un evi ve Ali Koç'un ofisi için heykeller yapan sanatçı Adnan Ceylan, söz konusu heykelin yangın sonrası doğanın uyanışını temsil ettiiğini söyledi.

Heykelin 24 Eylül'de İstanbul'da açılacak olan "İleri Geri Dönüşüm Heykel Sergisi"nde boy göstereceğini belirten sanatçı Ceylan, "Ben 3 heykelle katılıyorum. En önemlisi ise 'Manavgat' adını verdiğim at heykeli. Bu heykelin satışından elde edilecek gelirin bir kısmını da orada evi zarar görmüş, gerçekten yardıma muhtaç birine vermeyi planlıyorum. Ben sanatımla yaşanmış bu büyük faciaya dokunmak için çalışıyorum. Bu çalışmamı sosyal medyada gören Antalyalı sanatseverler de bana destek olmak istedi. Her biri işin bir ucundan tuttu. Tam bir ekip ruhuyla çalışıp at heykelini şahlandırdık" diye konuştu.

Antalyalı Sanatçı Manavgat Yangınında Yanan Ağaçlardan Bir At Heykeli Yaptı Doğanın Yangın Sonrası Uyanışı