Anti-LGBT Ödülü Hormonlu Domates'e Aday Gösterilme Sebepleri: Trans Çocuklar Olmasın Demek, Harry Potter Sevmek, Kadın ve Öfkeli Olmak

TAKİP ET

LGBT karşıtlarını yaftalayan ve hedef gösteren "Hormonlu Domates" ödüllerine aday gösterilenler tartışma konusu oldu.

Hormonlu Domates adıyla verilen ödüllere bu yıl Twitch yayıncısı Jahrein, Harry Potter içerikleriyle tanınan Mösyö Taha, YouTube yayınları büyük ilgi çeken Efe Aydal, trans kimliği onaylansın diye bebeklerin yaşamı riske atılıyor diyerek konuya tepki gösteren Aslı Tosuner, 8 Mart Kadınlar Günü yürüyüşünde kadınlarla ilgili pankart açan Kadınız Öfkeliyiz grubu gibi isimler aday gösterildi.

Bunun üzerine sosyal medyada tartışma başladı. 

Harry Potter içerikleriyle bilinen Mösyö Taha'nın aday gösterilme sebebi olarak "Harry Potter ve JK Rowling şakşakçılığı" yazıldı. Harry Potter'ın yazarı JK Rowling, trans aktivizmine karşı yaptığı açıklama nedeniyle hedef gösterilmişti. 

 
Twitch yayıncısı Jahrein'in (Ahmet Sonuç) hedef gösterilme sebepleri arasında "Kürt ve mülteci düşmanlığı içeren açıklamalar" gösterildi. 

Kadınız Öfkeliyiz grubu 8 Mart Kadınlar Günü yürüyüşünde açtıkları "xx kromozom", "terf ne kız adımızı mı unuttun" gibi pankartlar nedeniyle hedef gösterildi. 

Efe Aydal "Eşcinselliği savunmak için doğadan örnek vermeye çalışmak mantıklı değil. Aynı şekilde doğadan tecavüz ve pedofili örnekleri de verebiliriz" dediği için hedef gösterildi.

Aslı Tosuner, "Sırf trans kimliği onaylansın diye bebeklerin yaşamları riske atılıyor." dediği için hedef gösterildi.

 
Aday listesine sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tepki gösterildi. Aday gösterilenler arasında Seren Serengil, Yeni Akit, Ezilenlerin Sosyalist Partisi de bulundu.






hormonlu domates ödülleri LGBT Jahrein aslı tosuner kadınız öfkeliyiz efe aydal 8 mart eşcinsellik seren serengil Harry Potter jk rowling mösyö taha